נפטרים עכשיו מהמשקפיים!
background image
חשוב לדעת

משך ההליך- מספר דקות בודדות
חזרה לשגרה- מייד לאחר הניתוח
כאבים- אין!
תוצאות- לפרקי זמן ארוכים

ניתוח קטרקט מתאים לנשים וגברים הסובלים מעדשה עכורה

קטרקט

חשוב לדעת

משך ההליך- מספר דקות בודדות
חזרה לשגרה- מייד לאחר הניתוח
כאבים- אין!
תוצאות- לפרקי זמן ארוכים

ניתוח קטרקט מתאים לנשים וגברים הסובלים מעדשה עכורה

במרוצת השנים מאבדת עדשת העין מהשקיפות שלה והופכת עכורה, לעכירות זו קוראים קטרקט. הקטרקט גורם לראייה עכורה או מטושטשת ובמצבים מסויימים אם לא מטפלים בתופעה אף לעיוורון. קטרקט היא מחלה שעלולה להתפתח בעין אחת ואף בשתי העיניים לאו דווקא באותה דרגת חומרה. גם קצב התפתחות הקטרקט שונה בין עין לעין.

הקטרקט הנפוץ ביותר מופיע אצל אנשים מעל גיל 50 ומכונה “קטרקט הגיל” סוגים שונים אחרים של קטרקט יכולים להתפתח כתוצאה מחבלה, שימוש בתרופות, מחלת הסכרת ועוד. קיים גם סוג נוסף של קטרקט המתפתח אצל רכים נולדים (קטרקט מולד).

לפניכם מאמרים מפורטים העוסקים במחלת הקטרקט, תוכלו למצוא בפורטל מידע נרחב על ניתוחי קטרקט, סוגי קטרקט בעיניים, באיזה שלב מבצעים את הניתוח והאם כל קטרקט מצריך ניתוח, קטרקט משני, סיבוכים וסיכונים כתוצאה מהניתוח ועוד.

ההמלצה שלנו

נכנסתם לעשור החמישי של חייכם ואתם סובלים מראייה מטושטשת? יתכן שיש לכם קטרקט! אם לא מטפלים בתופעה בזמן, הקטרקט עלול לגרום לעיוורון ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים מבלי להשתהות. חפשו רופא עיניים בקופת החולים אליה אתם שייכים וגשו מהר להיבדק.

ההמלצה שלנו

נכנסתם לעשור החמישי של חייכם ואתם סובלים מראייה מטושטשת? יתכן שיש לכם קטרקט! אם לא מטפלים בתופעה בזמן, הקטרקט עלול לגרום לעיוורון ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים מבלי להשתהות. חפשו רופא עיניים בקופת החולים אליה אתם שייכים וגשו מהר להיבדק.


מתי מתעורר הצורך בניתוח קטרקט?

לא כל קטרקט מצריך ניתוח, לפעמים ישנה עמימות מסוימת בעדשת העין שאינה משפיעה במיוחד על הראייה. כאשר הקטרקט כן משפיע וכן גורם לבעיות וקשיי ראייה זה הזמן להסירו, במיוחד אם הוא מפריע בנהיגה ויכול לסכן עד כדי תאונה. הסימנים והסממנים של בעיות ראייה הנגרמות ע״י מחלת קטרקט יכולים להיות:

  • רגישות לאור
  • ראייה מעורפלת
  • ראיית לילה לקויה
  • צורך באור חזק יותר לקריאה
  • הצבעים נראים דהויים וללא ברק
  • צורך תכוף לשינוי מרשם משקפיים
  • הבהקים והילה בלילה מסביב למקורות אור
  • ראיית דברים כפול בייחוד עם עצימת עין אחת

 


בדיקת רגישות לזיהוי ואיתור קטרקט

ברוב המקרים אובדן ראייה כתוצאה מקטרקט נעשית הדרגתית ובאופן איטי ולכן רוב רובם של האנשים אינם מודעים למידת אובדן הראייה, בדיקת עיניים מקיפה תגלה את אובדן הראייה עקב קטרקט עוד לפני שידע זאת הנבדק.

בכדי לגלות ולאמוד אובדן ראייה כתוצאה מקטרקט יבצע הרופא בדיקה מיוחדת הנקראת Contrast sensitivity test האומדת את חדות הראייה. בדיקה סטנדרטית של הלוח בשחור לבן לא תעריך נכונה את אובדן הראייה שנגרמת כתוצאה מקטרקט ולכן נדרשת בדיקת רגישות זו, לקביעה מדויקת של רמת הראייה הנכונה.

בדיקת עיניים שגרתית לאחר גיל ארבעים חשובה בכדי לבחון את השינויים במצב הראייה וכדי לקבוע אם הקטרקט משפיע על הראייה או גורם לבעיות, הבדיקה חשובה גם לגילוי סימנים מוקדמים למחלה שתוקפת בממוצע כ - 40% מהאוכלוסיה. מעל גיל 60 מומלצת מאוד בדיקה שגרתית שנתית.


הטיפול בקטרקט (ירוד) - ניתוח קטרקט

ניתוח הקטרקט הוא הסרת העדשה שבתוך העין לאחר שזו הופכת עכורה עקב גיל, פציעה בעין או מסיבה אחרת. ברוב המקרים מנתח הקטרקט יחליף את העדשה הטבעית העכורה כשהוא משתיל עדשה מלאכותית במקומה, כדי להשיב את הראייה ולייתר את הצורך במשקפיים לאחר הניתוח. ניתוח קטרקט הוא הליך שכיח ונפוץ בכל העולם. ניתוחים רבים מתבצעים מידי שנה ולפי הנתונים כ- 50% מהאנשים מעל גיל 65 עברו ניתוח קטרקט בעין אחת או בשתיהן.

באופן עקרוני קיימים שני סוגי ניתוחים, הניתוח הנפוץ להעלמת קטרקט נקרא “פאקו” שמבוצע ע״י חיתוך קטן בקרנית והכנסת מכשיר זעיר המשדר גל על קולי שתפקידו “לפרק” את הקטרקט בעיניים. ניתוח קטרקט נוסף נקרא אקסטרה קפסולה, ניתוח “ותיק” בו החתך שמבוצע בקרנית גדול יותר מבניתוח קטרקט “פאקו” למצבים בהם הקטרקט מסרב להיעלם ע״י ניתוח “פאקו”. לפניכם הסבר מפורט על אופן ביצוע שני הניתוחים כולל סיכונים וסיבוכים מהניתוח.

לקריאת המאמר המלא על ביצוע ניתוח קטרקט


ניתוחי קטרקט נוספים (לא רק למטרות בריאותיות)

בעבר הלא רחוק התייחסו לקטרקט רק כמחלה ולכן אופי הניתוחים שבוצעו לסילוקו היו ברובם המוחלט צורך רפואי מובהק (גם כדי להימנע מעיוורון), היום לניתוחי הקטרקט יש תפקיד נוסף כאשר הם לעיתים מבוצעים לפני הליך הסרת משקפיים בלייזר. לפניכם הסבר מלא על טכניקות ניתוחיות נוספות Premium IOLs באמצעותן ניתן לחדד את מצב הראייה באופן משמעותי. קראו על טכניקות נוספות בהן: Refractive lens exchange, Toric IOLs ועוד.

לכניסה למאמר ניתוחי קטרקט יחודיים


סיכונים סיבוכים ותופעות לוואי לאחר ניתוח קטרקט

למרות שרוב המנותחים הסובלים מקטרקט שעוברים את הניתוח מרוצים מאוד מהתוצאות (מעל ל - 98%), חשוב שתדעו מהן תופעות הלוואי והסיכונים והסיבוכים שעלולים להתעורר לאחר הניתוח בהם עמימות הנרתיק האחורי Pco המכונה גם קטרקט משני, זיהום רציני בתוך העין, ציסטות ועוד. לפניכם מאמר הסוקר את תופעות הלוואי לאחר הניתוח.

לכניסה למאמר ניתוח קטרקט תופעות לוואי

pointer arrow

מתחילים לראות מצויין עכשיו! הרשמו כאן