נפטרים עכשיו מהמשקפיים!
background image
חשוב לדעת

משך ההליך- מספר דקות בודדות
חזרה לשגרה- מייד לאחר הניתוח
כאבים- אין!
תוצאות- לפרקי זמן ארוכים

ניתוח קטרקט מתאים לנשים וגברים הסובלים מעדשה עכורה

ניתוח קטרקט

חשוב לדעת

משך ההליך- מספר דקות בודדות
חזרה לשגרה- מייד לאחר הניתוח
כאבים- אין!
תוצאות- לפרקי זמן ארוכים

ניתוח קטרקט מתאים לנשים וגברים הסובלים מעדשה עכורה

כאשר סובלים מעמימות מסוימת בעיניים הנגרמת כתוצאה מקטרקט (מאחר ועדשת העין והשקיפות שלה הופכת להיות עכורה) ולאחר בדיקת מומחה עיניים נקבע שיש להסיר את הקטרקט מאחר וזה משפיע לרעה על חדות הראייה ועל הראייה בכלל, אין דרך להימנע מניתוח קטרקט.

ניתוח אומנם “מצלצל” רע אבל כבר בפתיח חשוב לציין כי יותר מ - 40% מכלל האוכלוסיה סובלת ממחלת הקטרקט וכמעט כולם, עוברים את הניתוח כאשר תשעים ושמונה אחוזים מהם מרוצים מאוד מהתוצאה ורק בחלק קטן מהמקרים ההצלחה היא חלקית.

לפניכם הסבר מפורט על שני סוגי הניתוחים אותם מבצעים לטיפול בקטרקט (ירוד) בהם “פאקו” הנחשב לנפוץ והחדשני יותר וניתוח  קטרקט בשם אקסטרה קפסולה, איזה בדיקות צריך לבצע לפני ניתוח קטרקט? הליך ההחלמה לאחר ניתוח קטרקט ועוד.

ההמלצה שלנו

נכנסתם לעשור החמישי של חייכם ואתם סובלים מראייה מטושטשת? יתכן שיש לכם קטרקט! אם לא מטפלים בתופעה בזמן, הקטרקט עלול לגרום לעיוורון ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים מבלי להשתהות, חפשו רופא עיניים בקופת החולים אליה אתם שייכים וגשו מהר להיבדק.

ההמלצה שלנו

נכנסתם לעשור החמישי של חייכם ואתם סובלים מראייה מטושטשת? יתכן שיש לכם קטרקט! אם לא מטפלים בתופעה בזמן, הקטרקט עלול לגרום לעיוורון ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים מבלי להשתהות, חפשו רופא עיניים בקופת החולים אליה אתם שייכים וגשו מהר להיבדק.


ניתוח קטרקט “פאקו”

ישנם שני סוגי ניתוחים Phacoemulsification) Phaco) ו-Extra capsular, מבין שניהם ה”פאקו” הוא הניתוח שנחשב למתקדם והנפוץ יותר. בניתוח קטרקט מסוג “פאקו” מנתח עיניים מבצע חתך קטן (לא יותר משלוש מ”מ) בצד הקרנית, דרכו הוא מכניס מכשיר קטן המשדר גלים על קוליים המפרקים את העדשה העכורה ונשאבים בחלקיקים קטנים.

עדשה בין עינית מתקפלת מוכנסת דרך אותו חתך עם מתקן בצורת גליל והמתקן פולט את העדשה שמתפרשת לשטח החלל הטבעי של העדשה הקודמת, הרופא ממקם את העדשה בעזרת מצבתיים קטנות ומשלים בכך את הניתוח.


ניתוח קטרקט אקסטרה קפסולה

ניתוח מיושן יותר שדורש חתך כירורגי גדול יותר מאשר בניתוח “פאקו”, הניתוח מבוצע כתחליף ל-“פאקו” כאשר העדשה עכורה מידי וקשה מידי לשבירה בעזרת המכשור שמשדר גלים על קוליים, במקרים מסוימים ניתוח קטרקט אקסטרה קפסולה מתחיל כ-“פאקו” ומשתנה לאקסטרה קפסולה עקב קשיי השבירה. אקסטרה קפסולה מבוצעת בעיקר במדינות עולם שלישי והיכן ששיטת ה”פאקו” אינה זמינה.

באקסטרה קפסולה המנתח מבצע חתך גדול יחסית באורך 6 מ”מ היכן שהקרנית ולובן העין נפגשים, ליבת העדשה העכורה בצפיפות מוסרת בשלמותה או במקרים אחדים בשתיים או בשלוש חתיכות כאשר השאר מוסר בשאיבה.

בגלל שבניתוח קטרקט מסוג אקסטרה קפסולה נידרש לחתך גדול יותר, יידרשו תפרים שיסגרו את הפתח ויש חשש שהתפרים ימשכו או יעוותו את הקרנית שיגרמו לאסטיגמטיזם בלתי רצוי לאחר ההליך. גם ההתאוששות ארוכה יותר מאשר בניתוח “פאקו” ותיתכן יותר אי נוחות לאחר סיום הניתוח.


הרדמה בניתוחי קטרקט

עד לא מזמן כל ניתוחי הקטרקט בוצעו תחת הרדמה מקומית הכוללת זריקות מאחורי ובצד העין שמשתקות את התחושה באזור הניתוח. כיום, ברוב המקרים הניתוח מבוצע כלל ללא זריקות, ההליך שנמשך כ- 15 דקות מתבצע בעזרת טיפות עיניים מאלחשות.

ניתוח “ללא מחט” אינו יוצר אי נוחות וסיכונים הנלווים לזריקות ובנוסף, הטיפות המאלחשות מאיצות את ההחלמה לאחר הניתוח. רוב המטופלים אף מדווחים על ראייה משופרת מיד לאחר הניתוח כאשר בדרך כלל אין צורך ברטייה על העין.


“פאקו” לעומת ניתוח אקסטרה קפסולה

בניתוח “פאקו” היתרונות גדולים, אחד מהם הוא שמירה על קרנית בהירה, טכנולוגיית העדשה המתקפלת מאפשרת למנתחי עיניים ליצור כל פעם חתך קטן יותר ויותר, במשך עשרים השנים האחרונות קטן אורך החתך בשניים עד שלושה מ”מ.

מיקום החתך הקטן שמבוצע בניתוח קטרקט מודרני יכול להתבצע בכמה מקומות. במקום שייעשה בדרך המסורתית בחלק העליון במוביל העין (בין הקרנית ללובן העין) החתך יכול להיעשות בהיקף הקרנית מחוץ לצד העין.

חתכים קטנים מועדפים בגלל שהם יוצרים פחות טראומה בעין, מאפשרים את הניתוח עם טיפות עיניים בלבד ומפחיתים אסטיגמטיזם של אחרי הניתוח לעומת חתכים גדולים המבוצעים בניתוח קטרקט מסוג קפסולה. יתרון נוסף בניתוח קטרקט מודרני הוא שאין צורך בתפרים מאחר והחתך זעיר ונסגר בעצמו ולכן שיטת ה”פאקו” מכונה גם ניתוח קטרקט ללא תפרים.


בדיקה לפני ניתוח קטרקט ותוספות לניתוח

לפני ההליך יש לעבור בדיקת עיניים מקיפה ובדיקה פיזית. חשוב לדווח לרופא המנתח על כל בעיה רפואית או על כל תרופה שלוקחים, הרגלי תזונה ותרופות ללא מרשם, אלו דברים חיוניים כדי שהרופא יעריך את מידת הסיכון שיש בניתוח. במהלך הבדיקה ישוחח איתך המנתח על אפשריות נוספות בהן עדשות תוך עיניות (IOL), עדשות מותאמות או עדשות מולטי פוקאלי לראייה לרחוק ולהסרת התלות במשקפי קריאה.

אנשים שסובלים מאסטיגמציה רצוי שישקלו יחד עם הרופא את את ה-toric IOL להפחתת אסטיגמטיזם אחרי הניתוח. תודות לכל אותן סוגי עדשות, המותאמת, המולטי פוקאלי והטוריק ותודות לטכנולוגיות הניתוח שכל הזמן מתקדמת, ניתן גם להסיר את התלות במשקפיים לאחר הניתוח לתיקון העדשה העכורה בעין.


לאחר ניתוח קטרקט

אין צורך באשפוז ולאחר הניתוח משתחררים הביתה, מיד לאחר הניתוח מקבלים טיפות עיניים למניעת זיהום ודלקות. אי נוחות וגירוד לאחר ניתוח קטרקט היא תופעה שכיחה שנעלמת אחרי יום יומיים וכדי להגן על העין יקבל המטופל “מגן שינה” איתו יצטרך לישון מספר ימים.

עד שמונה שבועות לאחר הניתוח הראייה עלולה להיות מטושטשת, לאחר מכן היא תשתפר משמעותית, זה הזמן למרשם משקפיים אם יש צורך בכך. מומלץ גם לשקול ביחד עם מנתח עיניים את האפשרות להסרת משקפיים בלייזר, הרופאים ימליצו בדרך כלל על ניתוח להסרת משקפיים מונחה גל קדמי לאסיק שמתקן טעויות ראייה זעירות שלאסיק רגיל לא יכול לתקן.

סיכונים וסיבוכים לאחר ניתוח קטרקט אף הם עלולים להופיע, חשוב להבין את הסיכונים שנלווים לניתוח תוכלו לעשות זאת במאמר סיכונים סיבוכים ותופעות לוואי לאחר ניתוח קטרקט.

pointer arrow

מתחילים לראות מצויין עכשיו! הרשמו כאן